Menneet projektit/CV

Projektit

2011 - 2016

Kylämatka - paikallistarinoiden esityssarja

Vuosina 2011­-2015 kylämatkaa on tehty 15 paikkakunnalla jo 28 kertaa. Osallistujia on ollut yli tuhat ja talkootunteja on tehty tuhansia. Kylämatkan rahoittajina vuosien varrella on ollut ainakin ELY-­keskus, Varsin Hyvä ry, Ykkösakseli -­Leader-­ryhmät, Varsinais-­Suomen taidetoimikunta, Svenska Kulturfonden ja Raision kaupunki.

2010 - 2012

Hymykuopat - soveltavan draaman hoitopaketteja

Valtakunnallinen EU­-rahoitteinen hanke, jota hallinnoi Salon kaupunki. Framilin ryhmät toteuttivat turkulaisissa vanhainkodeissa musiikki­- ja teatterilähtöisiä menetelmiä hyödyntäviä työpaja-­ ja esityskokonaisuuksia. Tekijöinä olivat IdeaTeatteri Osuuskunta, Rahtiteatteri, ja muusikko/musiikkiterapeutti Terhi Lehtovaara.

Toukokuu 2012

New Performance Turku -festivaali

Kansainvälinen performanssi- ja esitystaiteen katselmus Turussa. Framil ry:n ja Varsinais-Suomen Taidetoimikunnan yhteistuotanto.

2008-2010

Pyörre - teatterit ja työpajat kiertueella

Framil tarjosi myyntiapua vapaan kentän kiertue-esityksille. Projekti käynnistyi syksyllä 2008 Suomen Kulttuurirahaston V-S rahaston avustuksella. Yhteisöhanke, joka toteutti esittävän taiteen työpajoja lapsille ja nuorille Turun kouluissa teatterin, sirkuksen ja nukketeatterin avulla.

 

2009-2010

Lasse - lastenteatterin kehittämisprojekti

Ammattilaisapua ja tuotantotukea vapaan kentän ryhmille, tavoitteena synnyttää uusia lasten- ja nuorten esityksiä. Projekti käynnistyi keväällä 2009 Taiteen keskustoimikunnan avustuksen turvin.

 

2007-2008

Niilo, nukketeatterin sparrausrinki

Ammattilaisapua vapaan kentän nukketeatteriryhmille. Tuloksena syntyi kuusi uutta nukketeatteriesitystä, joista kaksi palkittiin Oulun valtakunnallisilla nukketeatteripäivillä.

 

Rahtiteatterin esityksessä Muisto vanhusten tarinat saavat nukketeatterin muodon. Kulhossa esityksiä rakennetaan työpajoissa vanhusten kanssa.

Kuva: Timo Väntsi

 

 

 

Kylämatkalla Kaarinassa muistellaan mm. Thiessin sisaruksia.

Kuva: Matti Vahtera