Kotimatka?

Kotimatka? on yhteisötaide- ja dokumenttiteatteriprojekti, jossa kiinnostuksen kohteena on turvapaikan saaneiden henkilöiden kotiutuminen Suomeen. Projektia pyörittää monialainen ammattitaiteilijoiden työryhmä osallistavan taiteen yhdistys Framil ry:n alaisuudessa.

Tällä hetkellä Kotimatka? kerää turvapaikanhakijoina tai pakolaisina Suomeen tulleilta henkilöiltä tarinoita, kokemuksia ja tuntoja elämästä Suomessa. Ajatuksia ja haaveita kodista, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta, omasta identiteetistä suurten muutosten keskellä. Ihmisiä, jotka olisivat valmiita jakamaan ajatuksiaan, pyydetään ottamaan yhteyttä alla oleviin s-posteihin tai puhelinnumeroihin.

Jaetuista tarinoista kootaan livekuunnelma, jonka käsikirjoitus, taustaäänitallenne ja ohjeistus tulevat Framilin nettisivulle kenen tahansa ladattavaksi ja käytettäväksi. Käsikirjoitus on tarkoitettu luettavaksi ääneen yhteisöllisenä kuunnelmana millä tahansa joukolla, esimerkiksi koululuokassa tai osana tapahtumaa. Tekstin yhdessä lukemiseen ei tarvita harjoittelua. Fokus on hetkessä – yhteisessä kuuntelemisessa.

Livekuunnelma on kanava kokemusten jakamiseen. Kun pakolaisten tarinat tulevat kuulluksi, dialogin ja empatian kokeminen mahdollistuvat.

Teos tullaan julkistamaan avoimessa yleisötilaisuudessa 7.12.17 klo.18:00 TEHDAS Teatterissa

(Manilla, Itäinen Rantakatu 64).

Illan aikana teksti luetaan ja koetaan yhdessä ensimmäistä kertaa elävän musiikin säestämänä. 

Tekijät:

Kotimatka? –hankeen tuottaa ja koordinoi osallistavan taiteen keskus Framil ry ja monitaiteellinen työryhmä: Äänitaiteilija Henri Kivistö, Elokuva-, sana- ja yhteisötaiteilja Veera Lehtola, teatteriohjaaja ja -pedagogi Venla Luoma, esitys- ja yhteisötaiteilija Seija-Leena Salo sekä nukketeatteritaiteilija, lavastaja ja puvustaja Maiju Tainio.

Yhteistyössä:

TEHDAS teatteri

Hankketta ovat tukeneet:

Turun kaupunki

Taiteen edistämiskeskus

Yhteystiedot tarinankeruukeskusteluja varten:

Seija-Leena Salo seijaleena.nyt@gmail.com 045 1130561 Veera Lehtola veera.lehtola@gmail.com 0440335952